Jij zoekt vernieuwing

Dat dit een compleet nieuw gebied is dat maakt je blij. Jij vindt het tof om te zien hoe een buurt vorm krijgt. En wilt de eerste zijn die in dit nieuwe gebied woont. Lekker pionieren. Voor Solo en Track in de gebiedsontwikkeling Cartesius is de mening van bewoners meer dan welkom, dus wie weet zie jij je eigen ideeën zelfs tot leven komen.

Jouw thuisbasis

Track en Solo, bestaande uit 2 wooncomplexen en 7 bouwdelen. Met ieder hun eigen charmes.  Het markante Solo met typerende ronde hoeken bestaat uit 1 bouwdeel met 80 appartementen en 6 verdiepingen. Track heeft 6 bouwdelen en 242 appartementen. Leuk om te weten: in Solo komt 579 aan commerciële ruimtes. En welk appartement jij ook kiest, je hebt altijd een eigen buitenruimte en een berging in je woning. In het souterrain van Solo komt een gemeenschappelijke fietsenberging. Je keuken en badkamer worden van alle gemakken voorzien. Het is 2022 dus uiteraard krijgt Cartesius een duurzaam karakter. 

Omdat iedereen anders is

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom bouwen wij verschillende woningtypes. Zodat jij in je uppie kunt wonen, met je partner, met kids of zelfs met een vriend(in). De twee wooncomplexen Track en Solo krijgen in totaal 322 huurappartementen. Een deel vrije sector en een deel middenhuur. De woonoppervlaktes van zowel Solo als Track variëren van 50 tot 110m². In Solo is er voor ieder wat wils, van een studio tot een vierkamer appartement. Uniek aan Cartesius zijn de friendswoningen in Solo. Deze appartementen zijn ideaal om te delen met je vriend(in). Met maximaal 2 mensen op een huurcontract. Iedereen krijgt een eigen slaapkamer en badkamer. Daar hoort ook een gedeelde keuken en woonkamer bij. Zo’n appartement delen met je gezin? Dat kan ook. 

Healthy en groen

Heb jij wel eens van ‘blue zones’ gehoord? Blue Zones zijn gebieden op de wereld waar mensen aantoonbaar langer gezond en gelukkig leven. Met deze inspiratie en kennis is Cartesius door de ontwikkelaars MRP en Ballast Nedam Development bedacht: gezonde voeding, ontspanning, samenkomen, bewegen. Allemaal ingrediënten die nodig zijn voor een langer, gezond en gelukkig leven.

En hoe ziet dat eruit in de praktijk? Een huiskamer om gezond eten te halen, een gezamenlijke moestuin, een park als ontmoetingsplek. En een groene omgeving met aandacht voor healthy living. Een groene zone, waar je als fietser of voetganger voorrang hebt. Wij creëren hardlooproutes, jij hoeft ze alleen maar te gebruiken. Hardlopen niet je ding? Gebruik dan de speeltoestellen. Niet sporten? Er komt ook genoeg ruimte voor ontspanning.

Middenhuur – wat is dat?

Middenhuur is voor wie te veel verdient voor sociale huur, maar te weinig voor vrije sector of koop. De huur voor een middenhuurappartement (exclusief servicekosten en parkeerplaats) is maximaal € 1.037,30 (prijspeil 2022) per maand. Je hebt geen recht op huurtoeslag. Het inkomen van het huishouden is bij een eenpersoonshuishouden niet hoger dan € 58.707 en bij een meerpersoons-huishouden € 69.381. Daarbij krijg je bij achterlaten van een sociale huurwoning voorrang bij de toewijzing van een middenhuur woning!