We Drive Solar

Langer gezond en gelukkig leven in Cartesius Utrecht. Dat is de basisgedachte van deze nieuwe stadswijk. Cartesius wordt levendig, duurzaam en vooral heel groen. De openbare ruimte in Cartesius is zo ingericht en aangesloten op de omliggende wandel- en fietsroutes dat het je uitnodigt tot (actief) bewegen én het gebruiken van de fiets. Het moet uiteindelijk ervoor zorgen dat het autobezit teruggebracht wordt. Ligt je bestemming toch wat verder weg? Dan loop je binnen zeven minuten naar trein en bus; de OV-haltes liggen letterlijk om de hoek.

Een vooruitstrevende leefomgeving vraagt om een duurzame en eigentijdse mobiliteitsoplossing. Als toekomstige bewoner van Cartesius krijg je met behulp van het slimme mobiliteitsaanbod van We Drive Solar aantrekkelijke alternatieven voor je eigen auto aangeboden. 

Utrecht proeftuin voor lokale energieopwekking

De regio Utrecht creëert een proeftuin – uniek in de wereld – door lokale energieopwekking te koppelen aan het slim opladen van elektrische auto’s. Het concept van We Drive Solar vormt de basis voor het upgraden naar grootschalige gebruik van duurzame energie . Deze ontwikkeling biedt Cartesius de mogelijkheid om internationaal voorop te lopen in de energietransitie. 

De opschaling van bidirectioneel laden maakt van Cartesius en Utrecht de eerste woonwijk en stad ter wereld die grootschalig de batterijen van auto’s inzet als opslag van duurzame energie. Dat past in het mobiliteitsplan 2040 van de gemeente Utrecht waarin nadruk wordt gelegd op “verduurzamen mobiliteit en verbetering leefbaarheid”. Ook is er een directe bijdrage aan de klimaatdoelen. Deze samenwerking zal zorgen voor een forse opschaling van elektrische deelauto’s om te beginnen in Utrecht.

Meer over Smart Solar Charging
Meer over Bidirectioneel Ecosysteem

Cartesius Mobility Hub

Rijd jij mee naar een groenere toekomst en wil jij ook mobiliteit op de kracht van de zon? Meld je dan aan via de Cartesius mobility hub.