Veelgestelde vragen

Afwerking

De woningen zijn voorzien van luxe keukens. De keukens zijn wit van kleur, hebben een composiet stenen aanrechtblad en zijn en voorzien van inbouwapparatuur. De keukenopstelling kan per woning (en huursegment) verschillen en staat ingetekend op de plattegronden die vanaf start verhuur op de website zichtbaar zullen zijn.

De woningen worden opgeleverd met een comfortabele badkamer voorzien van inloopdouche,  (dubbele) wastafel, handdoekenradiator en spiegel. Sommige badkamers zijn voorzien van een ligbad, zie hiervoor de plattegrond. Het toilet is separaat. De wandtegels in de badkamer en het toilet zijn wit van kleur en de vloertegels antraciet/zwart. De badkameropstelling kan per woning (en huursegment) verschillen en staat ingetekend op de plattegronden die vanaf start verhuur op de website zichtbaar zullen zijn.

Het toilet is voorzien van een zwevend wandcloset en een fonteintje met toiletkraan. De vloertegels zijn antraciet/zwart en de wandtegels wit van kleur. De wanden in het toilet boven de tegels (vanaf ongeveer 1,35 meter hoog) hebben spuitwerk.

De wanden in de gehele woning, met uitzondering van de technische ruimte, meterkast, toilet, gedeelte van de keuken en badkamer, worden behangklaar opgeleverd. In de woningen worden géén plinten toegepast. Boven het aanrechtblad in de keuken komt wit tegelwerk. Tegelwerk wordt aangebracht tot aan de onderkant van de afzuigkap (ca. 75 cm. hoog vanaf bovenkant aanrechtblad).

De plafonds worden voorzien van wit spuitwerk.

De woningen worden voorzien van vloerverwarming. Er worden zwevende dekvloeren toegepast. Voordat je een vloer aanschaft adviseren wij je goed te overleggen met je vloerenleverancier welke vloerafwerking geschikt is.

De woningen worden aangesloten op stadsverwarming. De woningen zijn hierdoor voorzien van vloerverwarming (als hoofdverwarming).

In de woningen wordt een mechanisch ventilatiesysteem toegepast. Er is CO2 regeling van toepassing.

De kozijnen zijn in een neutrale kleur afgewerkt. De wanden worden behangklaar opgeleverd. Je mag de binnenkant van de woning naar je eigen smaak maken. Dus je mag de wanden schilderen of behangen. De (kunststof) buitenkozijnen en de metalen binnen kozijnen mogen niet worden geschilderd. Hetzelfde geldt voor de binnendeuren, ook deze mogen niet worden geschilderd. Tevens is het niet toegestaan om te boren in tegelwerk, vloeren, binnen- en buitenkozijnen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je besluit de woning te verlaten, deze in de oorspronkelijke staat moet worden terug gebracht. Vraag bij twijfel, voor oplevering, de vastgoedmanager wat hierin wel en niet is toegestaan.

De woningen in Cartesius Utrecht zijn gebouwd met extra aandacht voor duurzaamheid. Op het dak liggen zonnepanelen. Voor gebouw TRACK geldt dat te stroom die daarmee wordt opgewekt, wordt direct gebruikt voor centrale voorzieningen in het gebouw, bijvoorbeeld verlichting. Dit heeft verschillende voordelen. We dragen een steentje bij aan een beter milieu én de servicekosten vallen lager uit. Dat voordeel komt iedere maand terug!

Algemeen

De woningen in Cartesius-Track (zowel fase 1 als 2) zijn toegewezen en staan inmiddels onder optie. Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.

Naar verwachting worden de woningen in november 2023 opgeleverd.

De woningen worden verhuurd in de vrije sector en middenhuur.
1st TRACK
2nd TRACK
3rd TRACK
4th TRACK
5th TRACK
6th TRACK

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Om toch een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, plaatsen wij op deze website impressie beelden en/of video’s zodra deze beschikbaar zijn.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of bij een modelwoning, dan wordt je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat je die ontvangt! Hier kun je, je inschrijven voor de nieuwsbrief!

De woningen worden verhuurd in de vrije sector en middenhuur. Het is daarom niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Je hoeft geen inschrijf- of bemiddelingskosten te betalen. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een borg is niet standaard en wordt alleen gevraagd indien u niet (volledig) aan de inkomenseisen voldoet of zelfstandig ondernemer bent.

De woningen in Cartesius-Track (zowel fase 1 als 2) zijn toegewezen en staan inmiddels onder optie. Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.
Naar verwachting worden de woningen in november 2023 opgeleverd.

Iedere woning in voorzien van een eigen buitenruimte in de vorm van een balkon, loggia of terras. Een terras is alleen van toepassing bij enkele begane grond appartementen en grenst aan de gemeenschappelijke binnentuin. Op de plattegronden is terug te zien welke soort buitenruimte hoort bij welke woning.

Op deze website van Cartesius Utecht vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er (opnieuw) beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Een eerdere oplevering is natuurlijk ook mogelijk. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer je bij ons een woning wilt huren en informeren wij je uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht. Houd hier dus alsjeblieft rekening mee wanneer je de huur opzegt of jouw huidige woning verkoopt.

Fietsenstalling

Voor de bewoners zijn er gemeenschappelijke fietsenbergingen in de parkeergarage beschikbaar. Voor 5th en 6th Track zullen de bewoners via de entree van 2nd Track toegang hebben naar de garage om de fiets te stallen. De bewoners van 4th Track kunnen via de lift van 3rd Track naar de ondergelegen fietsenstalling.

Naast de berging in de woningen zijn er geen separate bergingen gerealiseerd in de onderbouw. De grootte van de inpandige bergingen kan per woning verschillen, deze staan aangegeven op de woningplattegronden. Voor stalling van fietsen zijn algemene fietsenbergingen gecreëerd, zoals hierboven omschreven.

Huren

Het is helaas niet mogelijk om als student een appartement te huren in Cartesius-Track. Alleen inkomsten uit een vast dienstverband worden meegenomen bij de inkomenstoetsing. Kortom, inkomsten uit stagevergoeding, studiefinanciering etc. worden niet meegenomen bij de inkomenstoetsing.

Het is helaas niet toegestaan om de woningen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni.

Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Circa drie weken voor de sleuteloverdracht krijg je van de vastgoedmanager bericht over deze huuringangsdatum. Ook al gaat de huuringangsdatum pas later in, door ondertekening ga je wel meteen een huurovereenkomst aan. Beide partijen, huurder en verhuurder, zijn gebonden aan de aangegane huurovereenkomst, ook als de huuringangsdatum in de toekomst ligt. Kortom: er kan dus enige tijd zitten tussen de ondertekening van je huurovereenkomst, en de ingangsdatum van de minimale huurtermijn van 1 jaar.

Ja, u betaalt naast de maandhuur voor het appartement ook servicekosten. De servicekosten bedragen € 75,00 per woning per maand. De eenmalige kosten voor een naamplaatje bedragen € 25,00 excl. BTW.

Je neemt natuurlijk jouw trouwe viervoeter graag mee naar een nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat jouw huisdier geen overmatig lawaai maakt, niet ontsnapt en geen schade aan de woning toebrengt.

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per eerste van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet je van een modern duurzame woning, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Je kunt alleen een woning huren wanneer je er zelf gaat wonen en je na de verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de Gemeente Utrecht. Het is verboden om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de woning.

Voor Track is de prognose dat oplevering in november 2023 plaatsvindt . Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Nee. Houd er rekening mee dat je, door ondertekening van een huurovereenkomst een huurverplichting aangaat van minimaal 1 jaar, vanaf huuringangsdatum. Circa drie weken voor de sleuteloverdracht krijg je van de vastgoedmanager bericht over deze huuringangsdatum. Ook al gaat de huuringangsdatum pas later in, door ondertekening ga je wel meteen een huurovereenkomst aan. Beide partijen, huurder en verhuurder, zijn gebonden aan de aangegane huurovereenkomst, ook als de huuringangsdatum in de toekomst ligt. Kortom: er kan dus enige tijd zitten tussen de ondertekening van je huurovereenkomst, en de ingangsdatum van de minimale huurtermijn van 1 jaar.

 

Inschrijven

De woningen van Track 2 zijn in verhuur. Schrijf je in middels dit formulier.

Om in aanmerking te komen voor een woning is het van belang dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet je zelf aan deze richtlijnen voldoen. Daarnaast is het belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie hebt.

Om in aanmerking te komen voor de middenhuur woningen dienen geïnteresseerden zich eerst aan te melden via Woningnet. Na de inschrijving ontvang je een bevestigingsmail.

Zodra de verhuur start, kun je het online inschrijfproces starten. Hier wordt gevraagd om gegevens over jouw inkomen in te vullen. Aan de hand van de documenten die worden opgevraagd, wordt vervolgens gecontroleerd of je aan de inkomenseis voldoet.

Tijdens de inschrijving worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan jouw identiteit en jouw inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. Tijdens het inschrijfproces krijg je hier meer uitleg over en zie je in jouw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd. Download hier alvast een checklist voor jouw inkomenssituatie om te zien wat voor documenten er gevraagd kunnen worden.

Ook dienen de volgende formulieren ingevuld en geüpload te worden.

Werkgeversverklaring
Verhuurdersverklaring

Nee de duur van de inschrijving is niet van invloed op de toewijzing. Alleen kandidaten die een sociale huurwoning achterlaten en voldoen aan de gestelde inkomenseisen hebben een voorrangspositie.

Dit is geen probleem. Een ieder kan direct op de advertentie(s) reageren, hiervoor is een (betaalde) inschrijving bij WoningNet niet benodigd.

Parkeren

Het gebouw heeft een gezamenlijke fietsenstalling en in de wijk kun je gebruik maken van deelauto’s. Als huurder van Track kun je geen aanspraak maken op een parkeervergunning. Er worden onder de gebouwen van Track 44 parkeerplaatsen tegen betaling beschikbaar gesteld aan huurders van Track.

In Cartesius wordt gezonde en duurzame mobiliteit vanzelfsprekend. Er komen nieuwe vormen van mobiliteit die ervoor zorgen dat autobezit minder wordt. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van deelmobiliteit, openbaar vervoer en goede fiets- en wandelverbindingen. Bewoners van Cartesius krijgen met behulp van een slim mobiliteitsaanbod via We Drive Solar nu al aantrekkelijke alternatieven voor hun eigen auto aangeboden. Aanmelden kan via de Cartesius mobility hub.

In het gebied van Cartesius is het betaald parkeren.

 

Toetsing en inkomen

Zodra de verhuur van start gaat, krijgen alle geïnteresseerden de mogelijkheid om zich online in te schrijven voor hun droomwoning. Tijdens de inschrijving worden persoonsgegevens, informatie over jouw inkomen en eventuele vaste maandlasten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Ter ondersteuning van de ingevulde informatie, uploadt je de gevraagde documenten in jouw dossier. Deze documenten tonen aan dat de door jouw ingevulde informatie klopt.

Geschikte kandidaten worden vervolgens gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de ingevulde gegevens, jouw voorkeurswoningen en eventuele toewijzingscriteria die vooraf kenbaar worden gemaakt. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet om de voorlopige toewijzing te bepalen.

Voor de middenhuurappartementen:
Wij sorteren de kandidaten die op deze appartementen reageren op basis van de volgende kenmerken en in de volgende volgorde:

  • Je bent ouder dan 18 jaar;
  • Voorrang voor woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten in de regio Utrecht met een inkomen voor eenpersoonshuishoudens t/m € € 64.578,- of meerpersoonshuishoudens t/m € 76.319,-.;
  • Voorrang voor woningzoekenden met een sleutelberoep en met een inkomen bij eenpersoonshuishoudens t/m € 64.578,- of meerpersoonshuishoudens t/m € 76.319,-.
  • Voorrang voor woningzoekenden met een inkomen bij eenpersoonshuishoudens t/m € 64.578,- of meerpersoonshuishoudens t/m € 76.319,-.

Voor de woningen in middenhuursegment gelden de volgende toewijzingscriteria.

Waar moet ik aan voldoen voor een middenhuurwoning?

  • Je bent ouder dan 18 jaar;
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit, een geldig legitimatiebewijs van de Europese Unie of van een Europese Economische Ruimte of een geldige verblijfsvergunning
  • Het inkomen van het huishouden is bij een eenpersoonshuishouden niet hoger dan € 64.578 en bij een meerpersoonshuishouden € 76.319.Daarnaast gelden ook de algemene inkomensvereisten (zie de vraag Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Kandidaten die een sociale huurwoningen achterlaten krijgen voorrang bij de toewijzing. Tijdens de controle van de stukken zal hier op worden getoetst.

 

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de maandhuurprijs;
  • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
  • Bij twee (gezins)inkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee.

Voldoe je met jouw maandelijks inkomen niet (geheel) aan de gestelde inkomenseis dan mag je 10% van jouw eigen vermogen, vanaf €50.000, meetellen. Het is aan de verhuurder om te beoordelen of het eigen vermogen voldoende is om langdurig het tekort aan maandinkomen aan te vullen. Naast eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien je kunt aantonen op lange termijn structureel aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening.

Let op i.v.m. de kortdurende aard wordt het inkomen van een WW-uitkering niet meegenomen in de inkomenstoetsing.

Als ondernemer kun je een woning huren als je minimaal 1 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 2 maanden kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.